maya kisyova

theatre and literature

Зимата си отива :)

Leave a comment

freedom_1456396229648

Днес приключиха изпитите ми в НБУ. Изтече една невероятно интензивна и дисциплинирана учебна година, предстои ми атестация и защити на дисертационния труд “СЦЕНИЧНИ РЕАЛИЗАЦИИ на БЪЛГАРСКАТА ПОЕЗИЯ 1990 – 2010”. Поздравявам се, че издържах аскетичното, на моменти маниакално трудното ежедневие и ритъм. “Преобърнах” десетки артефакти, контактувах с много поети, събирах фотоархив към труда. “Плувах” в изненадващи научни потоци и доказах хипотезата си.
БЛАГОДАРЯ на преподавателите си от Департамент “Нова българистика”, които ми повярваха и прецениха за авангардно полезно да се съчетаят в моя труд литературознание и театрознание. Аристократичните учители обновиха и допълниха инструментариума ми.
И въпреки остракизма, който един учен малко или много понася понякога, вярвам, че НАЙ-ПОСЛЕ ще си намеря подходящото работно място, където ще реализирам всичкото духовно съкровище, което натрупах.
Знаете ли какво е “DOCTOR”? Лекуваш всичкия материал, с който работиш. И когато приключиш с PhD Thesis – да успееш да излекуваш и самия себе си. Това е.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s